?> Microsoft Dynamics 365 prijzen | QS solutions EN

Microsoft Dynamics 365 prijzen

Microsoft Dynamics 365 prijzen

Microsoft Dynamics 365 is een totaaloplossing voor Customer Relationship Management (CRM) en Enterprise Resource Planning (ERP). Het is opgebouwd uit nieuwe en bestaande krachtige Microsoft applicaties. Met de komst van Microsoft Dynamics 365 zijn de namen ‘Microsoft Dynamics CRM’ en ‘Microsoft Dynamics AX (ERP)’ komen te vervallen. Daarvoor in plaats worden de volgende namen gebruikt: Dynamics 365 Sales, Dynamics 365 Marketing, Dynamics 365 Customer Service en Dynamics 365 Field Service.

Met de introductie van Microsoft Dynamics 365 is er ook een nieuw licentiemodel. U hebt nu nog meer keuzes en nog meer opties en dat maakt het niet altijd eenvoudig. Onze specialisten hebben het tot op de bodem voor u uitgezocht. Op deze pagina vindt u een overzicht van de meest gebruikte Apps en geven wij een eerste advies.

Kiezen Microsoft licentie

Kies de functionaliteit u nodig hebt

Met plannen kunt u verschillende apps combineren en daarmee tot een voordeligere prijs komen. Heeft een gebruiker alleen de functionaliteit van één applicatie nodig dan raden we aan een licentie aan te schaffen voor deze app. U kunt iedere gebruiker andere licenties geven.

Alles, veel of alleen basis?

Per App is er een licentievorm waarbij de alle functionaliteit beschikbaar is: Enterprise. Eén met veel functionaliteit: Professional. En tot slot Team Member, met alleen basis functies. Afhankelijk van wat een medewerker nodig heeft om zijn of haar werk te doen, kiest u de licentievorm.

Bespaar door slim te kiezen!

Door de juiste licenties te combineren kunt u veel geld besparen. Enkele collega’s zullen gebruik maken van meerdere apps, maar een aantal zal misschien met de ‘light-use’ licentie uit de voeten kunnen. Door het grote prijsverschil tussen de licenties bespaart u aanzienlijk!

De Apps van Microsoft Dynamics 365

Met Microsoft Dynamics 365 kiest u zelf welke functionaliteit u wilt gebruiken.  De Apps hebben elk hun specifieke functionaliteit. De volgende Apps zijn beschikbaar:

  • Sales
  • Marketing
  • Customer Service, Helpdesk
  • Field Service, Ondersteuning Service buitendienst
  • Project Service Automation, Projectmatig werken
  • Operations, Enterprise Resource Management

Verschillen tussen Enterprise en Pofessional

Er zijn belangrijke verschillen tussen Enterprise. Zo biedt Enterprise de volgende functies wel en Sales niet: concurrenten, ingebouwde intelligentie, forecasting, product families, product hiërarchieën, product relaties, snelle campagnes, verkoopdoelen, verkoopdocumentatie, regio indeling, onderverdeling in business units, kennisbank en het scannen van visitekaartjes. Plus het belangrijkste: met professional mag je met maximaal 15 custom entites werken.

Let op: Enterprise en Sales zijn niet samen te gebruiken. Je kiest voor de één of de ander. Dus of alle verkopers hebben Enterprise of alle verkopers hebben Professional.

Het kan zijn dat een medewerker meer dan één App nodig heeft. In dat geval is betaalt u maar 16,90 euro per extra app.

Dit soort verschillen gelden voor iedere ‘App’.  In bijlage B van de licentiehandleiding kunt u de vergelijking maken voor alle licenties.

Dynamics 365 prijzen voor Apps

Dynamics 365 Sales

80,10 EUR per gebruiker per maand voor Enterprise; 54,80 voor Sales Profesional

Dynamics 365 Marketing

Vanaf 632,50 euro per tenant per maand.

Dynamics 365 for Customer Service

80,10 euro per gebruiker per maand voor Enterprise; 54,80 euro voor Professional

Dynamics 365 for Field Service

80,10 euro per gebruiker per maand voor Enterprise; 54,80 euro voor Professional

Dynamics 365 for Project Service Automation (PSA)

80,10 euro per gebruiker per maand voor Enterprise; 54,80 euro voor Professional

Microsoft Dynamics 365 prijzen voor ‘Light Users’ of ‘Team Members’

8,40 euro per gebruiker per maand.
Met de Team Member licenties heeft een gebruiker leesrechten op alle data in Dynamics 365. Daarnaast kan een Team Member werken met de belangrijkste basisfunctionaliteit. Denk hierbij aan het aanmaken en wijzigen van Contactpersonen, Activiteiten, Taken en Notities.

Ons advies

Door de juiste licenties te combineren kunt u veel geld besparen. Een Accountmanager wil zijn Verkoopkansen bijhouden en wijzigen, dan is de Dynamics 365 for Sales licentie noodzakelijk. Een secretaresse die de klantgegevens bijhoudt heeft voldoende aan de Team Member licentie. Door de grote verschillen in prijs is het verstandig om goed in kaart te brengen wie waarvoor verantwoordelijk is. Op die manier kies je de licenties die bij het werk van de medewerker passen. Toch behoefte aan meer functionaliteit, opschalen is altijd mogelijk!

Onze specialisten hebben veel ervaring met de advisering op het gebied van licenties. Zij denken graag met u mee. Neem contact met ons op via onderstaande knop of via de chatfunctie!

Wilt u zelf de verschillende gebruiksrechten per licentie vergelijken? Dat kan! Hier vindt u de actuele prijslijst van Microsoft.

In bijlage B van de licentiehandleiding kunt u de vergelijking maken voor alle licenties.